Over Madelon

Mijn kracht en passie is het beste uit mensen halen. Ik werk 1-op-1 en in teams. 

Mijn aanpak is vragen stellen, observeren en reflecteren. Ik zorg dat ieder zelf tot inzicht komt en er een beweging volgt die voor iedereen klopt en daardoor blijvend is. Daarbij ga ik schuring niet uit de weg. Ik combineer mijn mensenkennis met praktische commerciële ervaring, ik blijf pragmatisch, ben duidelijk in mijn communicatie en houd altijd het doel scherp voor ogen. 


Ik heb ruim 20 jaar commerciële ervaring. De eerste 10 jaar als sales bij verschillende ICT- bedrijven. Vanaf 2002 heb ik mijn eigen bedrijf en coach en adviseer ik leiders en hun teams.   
Ik ben afgestudeerd in Sociologie (Organisatie & Beleid) en aan de HTS Confectie (Commercieel Management). 

Mijn drive komt voort uit dat ik weet hoe het is om succesvol te zijn en te verlangen naar meer... Ik heb ontdekt wat een feest het is om helemaal jezelf te zijn, te weten waar je voor staat, hoe je van betekenis kunt zijn én een optimaal resultaat te behalen. Dit feest, deze voldoening gun ik iedereen!

Visie op groei                                         Tijd voor verandering

In de 20 jaar dat ik mensen coach, is me opgevallen dat succes nauwelijks te maken heeft met competenties, maar veel meer met de intentie en passie waarmee mensen zaken doen. Met de mate waarin ze hun hart volgen.
 
Als je met overtuiging doet wat bij je past, kun je optimaal presenteren. Het is daarom belangrijk de kern van ieders persoonlijke drijfveren te vinden. Dat is de pit waaruit je organisatie kan groeien als een krachtige boom die veel vruchten draagt.
Zakendoen is vervolgens geen spel om van de ander te winnen, maar een samenwerking waarin wederzijds waarde wordt toegevoegd. 

Mijn bijdrage als coach en begeleider is het beste uit de mensen en de organisatie te halen. Enerzijds op de harde kant: visie, structuur, kaders en afspraken en anderzijds de zachte menselijk kant zodat iedereen optimaal kan presteren. 

Mijn uitgangspunt is hierbij altijd dat alle kennis en kunde reeds aanwezig is. Aan de hand van interventies en door bewustzijnsontwikkeling zorg ik voor een veilige setting waardoor mensen zelf tot inzicht komen en vanuit een positieve samenwerking de verbeteringen in gang zetten die nodig zijn.

Ik zie en hoor steeds meer over de groeiende onbalans in de samenleving. Organisaties lopen steeds vaker vast in oude patronen. De uitputting van de aarde. Het steeds harder en langer moeten werken voor relatief weinig resultaat.  

Deze onbalans ziek ik als kans voor groei en verbetering. De oorzaak van de steeds verder groeiende onbalans is in mijn visie het gevolg van te veel focus op de fysieke materiele tastbare wereld. Er is geen aandacht voor de niet-fysieke niveaus van de werkelijkheid: onze intuïtie, ons gevoel, ons hart. En volgens mijn zijn we we dit als normaal gaan beschouwen.

Willen we een positieve verandering dienen we bewust te worden wat ook alweer de bedoeling is van onszelf, de organisatie, de maatschappij. Klopt het allemaal nog wel waar we aan bijdragen? Worden we zo blij en gelukkig? 

Mijn inzet is dan ook leiders en iedereen die zich wilt ontwikkelen helpen in het voeren van dialogen over waar we in geloven en hoe het beter kan. Op deze manier komt een authentieke beweging op gang waarin iedereen is aangehaakt en daardoor blijvend is.