Blog

Vraag jij ook te weinig geld?

Ik schrik soms van de lage prijzen die ondernemers vragen. Het eerste wat dan in mij opkomt is: is hun product dan wel goed genoeg? En vervolgens: hoe overleven ze?

Wat mij opvalt is dat wij ondernemers vaak in de ontkenning zitten. We blijven weg van het idee niet succesvol te zijn. Maar eerlijk gezegd: erg succesvol voel je je ook niet. Je houdt je hoofd boven water, boekt hier en daar wat financiële successen, maar je ziet ook dat je geneigd bent sommige klussen aan te nemen, puur en alleen voor het geld, omdat het moet.

STOP DAARMEE, JIJ VERDIENT MEER DAN DAT!

Jij verdient sowieso al het succes van de wereld. Maar vooral succes dat goed voelt voor jou! Want, als jij je richt op de dingen die jou energie geven, waar jij blij van wordt, dan straal je dat uit en trek je weer de juiste mensen en klanten aan die jij nodig hebt om persoonlijk en zakelijk te groeien.

Wat ben je waard?

Vind uit hoe jij het meest van waarde bent voor jouw klanten en koppel daar dan een serieuze prijs aan. Want met die prijs geef je aan wat de waarde van jouw aanbod is. Dat is nou eenmaal wat geld doet: het geeft de waarde van een dienst of product weer. Goedkope diensten zijn minder goed dan hoger geprijsde diensten, logisch toch?

Dus wat gebeurt er als jij weinig vraagt, terwijl je juist een hele waardevolle dienst biedt? Dan doe je jezelf tekort en ook de klant, want die realiseert helemaal niet hoeveel zijn of haar aankoop daadwerkelijk waard is. Te lage prijzen zijn voor niemand goed!

De gouden tip

Ben jij zo’n ondernemer die wel wat meer geld zou willen vragen? Je weet dat je meer waard bent, maar je vindt het spannend en durft niet goed? Want stel dat klanten dan nee zeggen…  De gouden tip is: investeer in jezelf.

Als jij niet in jezelf investeert, waarom zou een ander dat dan doen? Alles begint bij jou. Jouw eigenwaarde, jouw zelfvertrouwen en de energie die jij in beweging zet. Gun jezelf dit! Echt waar! Zo werkt het energetisch. Kom uit je comfortzone en gun allereerst jezelf wat jij van anderen wilt.