Blog: Je hebt meer invloed dan je denkt

Wil jij anders, wil je meer? Zou je een verandering willen in je werk of leven? Hoe doe je dat? Tot hoe ver reikt je invloed eigenlijk? Vraag jij je dat wel eens af? Hieronder geef ik je drie inzichten hoe je jouw invloed kunt benutten. Om het allerbeste te bereiken wat maar mogelijk is. 


Soms heb je windje mee en soms tegen. Of een geweldige storm. Shit happens, overal en altijd. Men zegt dan wel eens: zonder dalen ervaar je geen toppen. Dat zal allemaal wel zo zijn. Geef mij toch maar vooral veel toppen. Ik denk dat we allemaal geregeld tegenspoed meemaken. De invloed die je hebt ligt vooral in hoe je hier mee omgaat. 

Realiseer je dat je de feiten niet kunt veranderen. 

Blog: Wat is de bedoeling?


Wat is de bedoeling?

Voel jij je onrustig, opgejaagd of ontevreden over je werk of je leven? Ben je druk met geld verdienen, presteren, sociale activiteiten? Je holt maar door, maar eigenlijk geniet je niet meer… En het loopt op je werk, thuis of op persoonlijk vlak ook niet altijd even lekker. Opeens vraag je je af: waar ben ik in hemelsnaam mee bezig?

Ja? Herken jij dat? 

Denk jij wel eens: waar ben ik nou allemaal mee bezig? Wat is de bedoeling? Dan stel je de juiste vragen. Dan ben je wakker en klaar om te stoppen met volgen. Klaar om het heft in eigen handen te nemen en je werk en leven af te stemmen op wat goed is voor jou. Want, dát is de bedoeling. 

Blog: Leef jij nu of straks?


Dat is natuurlijk een open deur! Want je kunt helemaal niet straks leven. OH nee?! Ik zie anders heel veel mensen die continu bezig zijn met straks. En dat geeft een heel opgejaagd en onrustig gevoel.

Je wil het zo graag: die nieuwe job, die klus, dat project dat slaagt, de order die valt, die verandering die je voor ogen hebt. Het houdt je dag en nacht bezig. Eerst was t vooruitzicht nog een feestje. Het wond je helemaal op en het vooruitzicht maakte je blij. Maar nu het resultaat op zich laat wachten begint het ongeduld aan je te vreten. De onrust neemt toe. De angst bekruipt je van stel dat t niet lukt? Ondertussen ben je flink en zet je je schouders er nog naar even onder. Je werkt nog wat harder om dat succes te laten slagen. Je bent moe, eigenlijk ben je aan het einde van je latijn. Goh, wat zou je graag een stap verder zijn!

 

Herkenbaar?