Vervolg Blog: Wat is de bedoeling

We worden in het ootje genomen, continue. Daar vaart de economie en maatschappij wel bij. Zo investeren werkgevers in jou met als doel dat je je inzet voor de bedrijfsdoelstellingen. Reclames zijn er om jou te verleiden zoveel mogelijk te kopen. Sociale media als Facebook, LinkedIn en Instagram verleiden je om veel ‘likes’ te verzamelen. Het nieuws brengt je voornamelijk ‘slecht’ nieuws, zodat je hun medium blijft lezen. De politiek lobbyt erop los zodat zij ook populair zijn en blijven. Zo kan ik nog even doorgaan. Is dit erg? Het antwoord daarop bepaal jij!  

 

Wanneer jij je te veel laat leiden door de buitenwereld is de kans namelijk groot dat je geleefd wordt. Dat je meegezogen wordt in de dimensie van presteren, van groeien, van meer verdienen, promoveren en geliked worden op social media…? Je leeft van buiten naar binnen. In de ogen van anderen ben je weliswaar succesvol, maar voor jou voelt dat wel anders. Realiseer je dat beloningen van buiten uiteindelijk aan je gaan vreten. Je raakt erdoor uitgeput, want het gaat maar door en door en het is nooit genoeg. 

Ikzelf weet dat als geen ander. Ik was 30 jaar, verdiende goed geld, leuke man, gezinnetje… alles op orde zou je denken. Toch voelde dat niet zo. Ik had geen tijd en aandacht voor mezelf, voor mijn gezin, voor rust en contact met mijn binnenwereld. Vanzelfsprekend raakte ik uitgeput en uiteindelijk overspannen. Dit was mijn wake-up call om wakker te worden en te onderzoeken hoe ik kon werken en leven afgestemd op wat goed is voor mij.

 

Voluit leven, rust, kwaliteit, meer balans en meer genieten in combinatie met meedoen en presteren. Het kan! Jij bewaakt jouw geluk en kwaliteit van werken en leven. In plaats van buiten naar binnen, ga je van binnen naar buiten leven. Een dimensie die je zelf moet ontdekken en waarin je zelf dient wakker te worden. Want wat goed is voor jou weet alleen jij, want iedereen is anders en heeft andere dingen nodig. Jij moet de stap zetten om te gaan werken en leven zoals je wilt. En weet je wat het mooie is: als je het eenmaal ziet, dan kun je niet meer anders. Dan is het opeens helder wat je wilt en hoe je wilt leven. Dan komt er zoveel meer kwaliteit, positiviteit, rust en plezier naar je toe. Vanuit die modus kun je geld verdienen en mooie prestaties behalen, maar alles onder jouw voorwaarden, want jij hebt de touwtjes in handen. 

 

‘Hoe voelt dat?’ 

 

Sta open voor anders. Durf de massa los te laten. Stop met vergelijken. Stop met volgen. Als het bij jou kriebelt, als je verlangt naar anders, dan is jouw eerste stap JA zeggen tegen veranderen. Indien jij dit wilt, vraag ik je nu te gaan staan en keihard JA te zeggen tegen verandering. Zeg JA op jouw onderzoek naar je unieke pad. Zeg JA op leven van binnen naar buiten, in contact met jezelf, omdat je dan het meeste en het mooiste uit jouw leven haalt. Juist dan kun je de meeste waarde en resultaten creëren voor anderen. 

Het is tijd om op een rijtje te zetten wat jij wilt dat de bedoeling is van je leven. Ik beloof je dat de antwoorden dichtbij liggen. Ik beloof je dat je dat je gaat huppelen, geïnspireerd wordt en meer intensiviteit gaat voelen en ervaren. Wordt dan het leven Halleluja? Nee, helaas niet. Je zult ervaren dat er niet alleen ups, maar zeker ook downs zullen volgen. Maar die zijn er nu vast ook al in je leven. Het verschil is dat deze downs in het vervolg een (andere) functie zullen hebben. Zij zijn signalen dat je blokkades hebt, die je moet loslaten. Ze zijn tekens die jou verder helpen, mits je meebeweegt en luistert naar het leven: jouw leven, jouw pad. 

 

Ik neem je graag mee op dit pad en beloof je een buitengewoon passievol en bevlogen leven. Ga je mee?