Vervolg blog: leef jij nu of straks?

Ik weet t nog zo goed. Ik was zo gericht op resultaat, onderweg, tandje erbij. Ik voelde me onrustig, opgejaagd, dag en nacht hield het me bezig. Ik werd zelfs iedere ochtend voor dag en dauw wakker en begon met malen. Help! Hoe doorbreek ik dit?

Vraag jij jezelf eens af: wat gebeurt er als jij zo doorgaat? Even worst-case scenario? Wordt de kans zoals jij je nu voelt en op deze manier doorgaat groter dat het gaat slagen? Ben je nu op je best? Grote kans van niet. Want als je continu met je hoofd in straks zit, ben je niet in het nu. Terwijl alles altijd gebeurt in het NU. Logisch. Dat weet jij ook wel. Maar let op: als je onrust en zorgen door je heen gieren, ben je nou niet bepaald scherp en de beste versie van jezelf. Grote kans dat jij steeds minder lekker in je vel zit, minder scherp, minder creatief. Hmmm, niet fijn hè. 


Oké, dan nu de vraag: hoe keer je dit om? 
Als jij je realiseert dat zo doorgaan geen optie is. Dan hier twee inzichten die jou direct helpen.

Inzicht 1.

Als jij je alsmaar richt op straks, op het bereiken van je doelen. Dan ben je niet in het nu. En nogmaals: ik weet het, je weet het al, alles gebeurt altijd in het nu. Daarom is inzicht 1: geef aandacht aan hoe jij je nu, vandaag, wil voelen en wat je wilt doen. Dus focus op de korte termijn. Je hebt je prestatiedoel nog steeds voor ogen. Maar je staat even stil en bedenkt je: oké wat heb ik vandaag nodig om op mijn best te zijn? Even een kwartiertje wandelen? Sporten? Goed eten? De tijd nemen voor dat kopje koffie. Af en toe 3 minuten mediteren kan ik je ook van harte aanraden. Pak jezelf aan en richt je op de kwaliteit van jezelf.

Inzicht 2.
Waarom wil je zo graag dat doel bereiken? Die nieuwe order geeft je rust? Die prestatie geeft je aanzien? Die deal geeft je vrijheid? Als je die nieuwe baan hebt, dan kun je creëren? Dit zijn allemaal kwaliteiten die je vandaag kunt invullen. Dus eigenlijk kun je je doel, waar het je ECHT om gaat vandaag al bereiken. 


Heb jij een handje nodig om weer even dicht bij jezelf te komen en op rijtje te zetten wat je in de weg zit en doorbreekt. Ik spar graag met je, neem gerust contact op.